De mensen

Wie zijn die ‘people’ van Upgrade People?

Upgrade People is een initiatief van Annelies Tegel, waarin de cultuurwaarden Pride & Ownership zijn uitgewerkt in praktische aanpakken om zingeving in organisaties te maximaliseren. Bezoekers worden van harte uitgenodigd om mee te denken en ideeën uit te wisselen over vragen als:

  • Hoe worden medewerkers weer trots op hun bedrijf, hun leider, hun collega’s, zichzelf?
  • Hoe gaan medewerkers zich mentaal mede-eigenaar voelen van hun organisatie?
  • Wat is nodig om te zorgen dat 100% van de medewerkers tevreden is over hun werk?
  • Wie weet eigenlijk de voornaam van de hoogste baas van de organisatie?

Upgrade People werkt met teams van HRD professionals binnen organisaties die de waarde van dit gedachtengoed onderkennen. Vrijwel alle professionals zijn opgeleid bij Trainers Academie en hebben jarenlange ervaring in hun professie opgedaan in alle sectoren van de samenleving.

Opdrachtgevende organisaties kampen veelal met teleurstellende motivatie, hoge verzuim- en verloopcijfers en inefficiency. Met populaire aanpakken als ‘LEAN’ slagen organisaties er in om nog eens 6% of meer in hun kosten te snijden, maar veelal komt dat de interne cultuur niet ten goede. Upgrade People beoogt een mentale cultuurverandering die mogelijk wat meer tijd vergt, tot verdriet van menig aandeelhouder, maar die tot aanzienlijke hogere en blijvende resultaten leidt.

_DSC2450

Wie is Annelies Tegel?

Annelies is al 20 jaar directeur van het gerenommeerde opleidingsinstituut Trainers Academie dat Post-HBO opleidingen verzorgt tot Professional Trainer, Coach of HRD Adviseur. Vanuit het vak van trainen,coachen en opleiden wordt zij regelmatig geconfronteerd met opdrachtgevers die de ontwikkeling van hun medewerkers  slechts bezien vanuit een actueel vraagstuk van de organisatie, een korte termijn doel. Hier ligt een deel van de verklaring voor weerstanden tegen verandering.

Annelies Tegel, die haar opleiding tot organisatie-adviseur genoot aan het SIOO, beziet organisaties liever vanuit het enorme potentieel dat medewerkers en managers bij zich dragen. Het ruimte scheppen voor hun ontwikkeling en hun verantwoordelijkheid voor de organisatiedoelen zou menige training overbodig kunnen maken. Daarvoor is echter wel een omslag in het denken nodig over de vraag waarom mensen de beste tijd van hun leven zich inzetten voor organisaties met doelen die ver van hun bed zijn. Krachtige elementen uit traditionele familiebedrijven zouden weer onderdeel mogen uitmaken van de cultuur in grote organisaties. Hier ligt de uitdaging die Annelies met Upgrade People is aangegaan, om samen met medewerkers en managers te exploreren wat hen zint en bindt.

Lees hier haar visie op het P&O concept: SOPO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *