Trots

Hoe ontwikkel je trots binnen de organisatie?

Volgens de Van Dale staat het woord ‘trots’, in positieve zin, gelijk aan ‘eergevoel’. Trots is als emotie een belangrijk onderdeel van het menselijk gedrag. Werknemers baseren de mate waarin zij trots zijn op hun werkgevers grotendeels op eigen perceptie, maar ook op die van  hun collega’s. Het gevoel van trots bij een werknemer komt voornamelijk tot stand uit het gevoel dat zijn of haar inspanningen van positieve invloed zijn geweest op de prestaties van het bedrijf. Dit betekent voor het willen implementeren van een verandering het volgende: ‘Interne marketing’ gaat vooraf aan ‘Externe marketing’ stelde een eens bekend marketingwetenschapper (Kotler, 2000). Het heeft dus geen zin om als bedrijf excellente service te promoten voordat het personeel daar volledig achter staat.

Stilstaan bij de prestaties/successen

Dit verhoogt de gevoelens van trots onder de medewerkers! In ieder geval door regelmatig stil te staan bij de prestaties van de organisatie. Benadruk de sterke kanten van de organisatie, oftewel zorg dat de medewerkers iets hebben om trots op te zijn. Nieuwe opdrachten en positieve reacties van de klanten zullen impact hebben op de motivatie van medewerkers!

De marketingwaarde van medewerkers

Trots is besmettelijk. Wanneer een medewerker trots is op zijn organisatie, zal hij dit graag uitdragen binnen zijn eigen sociale netwerk. Met de opkomst van de nieuwe online media (social media) zal deze positieve flow een enorme toevlucht nemen en dus borg staan voor een positief  vergroot imago van uw organisatie! Hierdoor zullen de medewerkers een keten van ambassadeurs voor de organisatie vormen!

Kijk naar deze film van Agrifirm over de trotse telers van heerlijk gezond fruit:

Wil je weten hoe Upgrade People je kan helpen om ervoor te zorgen dat je medewerkers (weer) trots zijn op hun werk en hun organisatie?

Neem dan (vrijblijvend) contact met ons op via het contactformuliertje of bel met Annelies Tegel: 06 27 654 467 / 088-0082288

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *